~ShErA~
Tadaaaa...akhirnya...
siap jgk langsir ngan sarung sofa aku..
rumah oh rumah...dah tak sabaq aku nk pindah ni
mcm2 dah dok ada dlm kapla otak aku ni


alkisahnya....sarung sofa n langsir aku ni..
memula aku pikir nak upah jer mamat pakistan kat ujung kg nun..
hehehe..sbb aku tersangatlah malasssss...
keje dia mmg kemas n cantik..
then..aku merasakan teramat la kerugian...
hish..busuk2 pun mesti melayang duit aku 3-4 ratus
dah la tengah pokai ni penangan nak masuk rumah baru..


dikesempatan itu jugak..
en. suami pun memuji2 aku bahawasanya...
aku sangatlah pandai menjahit...
apa la gunanya ilmu yg aku ada..
tp tak mau guna n tunjuk skill..
ishhh..sungguh pandai dia mengayat aku..
dan aku yg dah termakan pujian..
dan dan tu jgk la aku start proses mengukur dan menggunting
mujur anak2 aku tak kacau..


ekceli sekejap jer buat benda ni
tp nak buleh mula tu la yg plg maleh..
apa2 pun..bila dah siap...
mmg aku rasa kepuasan tu...
dan..selamatttt duit aku..

proses fitting...wahh..ngam-ngam sui..
dah padan elok..apa lagi..lipat simpan la
mana bleh pasang lagi..
erm..corak dan warna fabrik tu..
en.hubby yg pilih..klu ikut aku..aku suka warna gelap2
tp..aku ok jer..at least matching ngan warna langsir..
cuma..masa fitting hari tu...dia ckp mcm tak lawa plak warna dia..
sbb kontra sgt katanya dgn warna coklat gelap tu..
takpa la en.hubby..ibu tgk ok jer..cantik what warna tu..

ni pulak swag utk sliding door..
haha..abaikan kayu yg tmpt aku gantung tu
masa ni nak try tgk dia punya drapping..
cari punya cari apa benda la yg bleh aku guna
nmpk la kayu penyapu sawang sarang labah2

ekceli ada 2 sliding door kat rumah baru tu..
satu yg 3 panel..satu lagi 2 panel..
gmbr kat atas tu utk yg 2 panel punya...
swag utk 3 panel..aku cuma tmbh 1 lagi swag..
teknik dan cara lipatan sama jer ngan nak buat scallop..
jarak tu bleh adjust..so lubang kat tgh2 tu tak la dlm sgt
oklah..nanti dah siap pasang dgn day n night curtain
kira full set la kan..aku upload lain yer..tungguuu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...