~ShErA~
destinasi jalan-jalan kali ni..
Teluk Batik, Lumut
Rancangan awal nak p cameron highland
tp tak jadi sbb RPP dah penuh..
kebetulan plak kak ipaq aku ajak kami p teluk batik
so..ok jelah..seingat aku baru 2 kali aku ke sana..
tp masa aku single lagi la..
1st maktab buat program BIG-kpli2002(bina insan guru)
pastu aku p ngan family aku..
kami mulakan perjalanan seawal 8.00 pagi..
then tunggu kak ani kat juru
sbb depa dari aloq setaq..
kiranya kami p ni gamble jer..mmg tak booking chalet pun...
sampai jer kat sana lbh kurang kul 11.30pg
pepahal cr tmpt nginap dulu..
payah weii dgn anak kecik ni..
nasib baikkkk..dapat chalet Impian..mmg tepi pantai..
chalet 2 bilik..ok jgk..ruang tamu besaq..so kami ambik satu jer
kongsi ngan familly kak ani..rate rm140/night
tp chalet ni tgh tukaq pengurusan..ada la benda2 yg kureng skit.
pi ushar pantai dulu..best..
tp biasalah..cuti skolah..ramai giler orang..
posing depan chalet dulu..penat tau..tp bleh senyum lagi..
ni kat balkoni belakang chalet..
tp ngadap depan jalan..along-faris-aku-anaqee
oit..berangan apa tu?
nak mandi laut yer...siap ngan pelampung lagi tu
menu aku bawak..nasik ayam + ayam goreng hitam
kul 5 pagi tau aku bgn masak
Sesi melantak..uii..lapaq noh..mihun goreng kak ani + nugget
-family kak ani-
weiii..makan la..tak payah nak peace2..
ni la budak yg paling excited nak mandi..
selang 5 minit skali tanya bila bleh mandi..haiyaaa
lepak2 dulu..takkan nak mandi time ni..
matahari terpacak atas kepala tu
-angah-anaqee-aku-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
petang tu kami pakat ramai2 p turun laut..
tp aku mandi sat saja..benda paling lawak..
anaqee tertido dalam atas pelampung..dalam air!
ngantuk sangat la tu..so terpaksa la aku naik..
balik pekena nasik ayam seround..pastu tidoq ngan anaqee
gambaq tgh mandi manda takdan nak ambik..

esoknya kami bergerak ke zoo taiping plak..
jenguk kat sana ya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...