~ShErA~
Minggu ini..genap usia haris 7 bulan..Alhamdulillah..carta perkembangan haris normal..lagi 5 bulan jumpa pakar semula..check darah lagi..setakat ni memang semua ok..takdak masalah apa-apa pun..tapi kita follow saja prosedur..actually kes ni pasal prolonged jaundice masa dia baby. Terasa sekejap sj masa berlalu..melihat perkembangan anak ni adalah saat paling indah..setiap hari kita akan ternanti-nantikan apa progress yang terbaru..sekarang haris dah boleh duduk dan merangkak..dan paling suka kacau abang faris & kakak anaqee main puzzle..lagi satu bila orang sibuk nk membaca..laju ja dia capai..faris pun satu..tak mau buat gheja skolah kat atas meja..nak jugak meniarap..jenuh dok bawak lari dari haris...baru2 ni 1 exercise book dia menjadi mangsa..teriak semalaman takut mualimah dia marah..

~..........................................~


Solution :ibu godek-godek cari semula buku lama..suka bukan main si haris..takdak la dok kacau abang & kakak dia lagi..


Ish2..excited sungguh..siap buat bunyi2 lagi..membaca la kot kekdahnya.. Tekun anak ibu... Muka sangat-sangat teruja..geram kot tengok orange tu.. Apa-apa pun ibu harap minat membaca ni akan berterusan sampai bila-bila..dan memang aku & en.suami menjadikan membaca sebagai budaya di dalam rumah..dan setakat ini aku rasa berbangga bila Faris yang baru berumur 5 tahun lebih sudah boleh membaca buku cerita dan mengeja dengan baik..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...